1e Prov. Libourne

 

Met een dag vertraging vond op 2 augustus ll alweer de laatste Nationale fondvlucht vanuit Libourne plaats. Wat gaat het snel!

Limburg korfde hiervoor 517 oude duiven en 560 jaarse duiven in. Gezien de overwegend Zuid-oosten wind op de vluchtlijn was het Oosten van het land eens te meer kansloos op een vroege notering Nationaal.

 

De Provinciale overwinning bij de oude en tevens snelste van het totale Limburgse contingent was de eerst getekende van Thoné X + M , met name Guyliam die hiermee niet aan zijn proefstuk was. Vorig jaar behaalde hij immers ook de Provinciale palm vanuit Montauban.

Op het ogenblik dat hij de veilige thuishaven bereikte waren er in Limburg trouwens nog maar 2 duiven gemeld. Opmerkelijk als je weet dat de voorkant toch meer dan 30 km korter "vliegt". Uiteindelijk heeft hij Provinciaal dan ook een voorsprong van 27 m/m wat tevens resulteert in de eerste plaats Nationaal zone C .

 

 

Blijkbaar zit dit vooruit vliegen toch wel in de genen want zijn halfbroer Blue Joe, gespeeld op de hokken van Jos zelf,  vloog op Agen nog verder vooruit en wist zich als enige duif in het Oosten te nestelen in de kop van de Internationale uitslag op een 10e stek.

Duiven die zich niets aantrekken van de klad en zonder versagen hun eigen weg inslaan..dat is toch allemaal wat we zoeken niet? 

 

Guyliam, de naam verwijst naar de kweker en goede vriend Guy Baerts, heeft als vader de Guru (dus ook vader Blue Joe maar toen gekoppeld aan een dochter Little Joe ). De Guru werd door Guy aangekocht op de totale verkoop en wel om volgende reden. Deze duif presteerde het om in twee jaar 19 prijzen te winnen van 140 tot 950 km met als afsluiter dus de 8 Internat. van een keiharde Soustons van meer dan 10.000 duiven. Bovendien heeft deze Guru als vader een superkweker van de Poco-diegolijn of te wel de zware fond soort. ALs moeder van Guru vinden we een zus van de fabuleuze Sedna waar toch wat snellere duiven betreft. Theorie (pedigree) en praktijk (prestaties) gaan hier dus hand in hand.

De moeder van Guyliam  is een kleindochter van Little Joe, Sedna, Kleine Molenaar en Poco.

 

De aandachtige lezer zal hierbij opgemerkt hebben dat beide topduiven (Blue Joe en Guyliam) dus een combinatie zijn van Guru x nakomelingen Little Joe. Deze Little Joe heeft zich na zijn exploot op Marseille in 2003 iontpopt tot een ware supervererver en dit in meerder generaties.

Beide bloedlijnen pakken op mekaar als boter op een boterham zoals men wel eens pleegt te zeggen ! Het spreekt voor zich dat voor de nabije toekomst hiermee zal rekening gehouden worden bij de uitgestippelde kweekstrategie.

 

 

Ook op andere hokken worden er de laatste weken schitterende resultaten geboekt met deze bloedlijnen.

 

Zo wint een zoon geboren uit een broer Blue Joe (dus uit Guru x dochter Little Joe)  de 10e Internat. Perpignan tegen 15.937 duiven en dit bij Cuffel Père et fils in Frankrijk (de Internationale overwinnaars Barcelona 2015) . In de moeder van deze duif komen we trouwens ook de Sedna tegen !

 

Op dezelfde Perpignan wint een kleinzoon Little Joe  (uit zus moeder Blue Joe) de 11 Nationaal in België tegen 5.254 d. en dit bij Noë Decoster. Deze duif wordt trouwens 12e Nationale asduif KBDB zware fond 2015. In de ranking over drie internationale fondvluchten wordt hij afgevlagd op de 11e stek.

 

Ook de nakomelingen van Sedna laten van zich spreken of wat gedacht van : 1 Nationaal Montauban (kleinkind bij Pollin), 1 Nat.. St-Vincent (achterkleinkind bij Pollin),  2 Int. Agen (achterkelinkind bij team De Jaegher), 2e Nat. asduif jaarse KBDB zware fond (achterkleinkind bij team De Jaegher)......

 

Eens te meer een bewijs dat goed bloed zelden liegt.....